Любопитно бутало …

Чалгар - весели картинки , вицове , смях, ,картички и ...
 

бутало

Я да видим кой кара

бутало

Изглежда, че този двигател буквално е „избил от кутията“, вземайки метафората твърде сериозно! Никога не съм виждал бутало, което толкова отчаяно иска да види света отвъд капака на автомобила. Това със сигурност е необичаен начин да привлечеш внимание както на пътя, така и в сервиза! Но шегите настрана, когато буталото „изскочи“ по този начин, това показва сериозен проблем с двигателя.

Механична повреда от този мащаб често означава, че нещо основно се е объркало. Двигателите са създадени да издържат на огромно налягане, но когато системите за смазване не работят правилно, или когато има прекомерно натоварване върху компонентите, нещо може да поддаде. В случая, буталото явно не е могло да понесе напрежението и е „решило“ да търси свобода извън двигателния блок.

Едно такова събитие може да бъде причинено от няколко фактора – липса на правилно смазване, износени компоненти, прегряване на двигателя или дори прекалено агресивно шофиране, което поставя двигателя под прекомерно напрежение. Това е ясен сигнал за спешна нужда от посещение в сервиза. Дори и да изглежда драматично, такива проблеми могат да бъдат предотвратени чрез редовна поддръжка и грижа за автомобила.

Правилното и навременно обслужване на двигателя е ключът към избягването на подобни „инциденти“. Редовната смяна на маслото, проверка на охлаждащата система и избягването на агресивно шофиране могат да удължат живота на автомобила и да спестят значителни средства за ремонт. В крайна сметка, подобни зрелищни повреди могат да се превърнат в добър урок за всички любители на автомобилите – че пренебрегването на основната поддръжка може да доведе до сериозни последствия!

YONGNUO – Professional Photo & Video Gear